Orbital Servicehandbok

1. Core

Den här instruktionen visar hur man byter Core i en Hatch LK- eller Hatch Cabinet-installation, där Core är installerad utanför duschområdet, i Wall Box. Följ instruktionerna noggrant, och hör av dig om du har frågor - support@orbital-systems.com.

Använd nedan kit för att byta Core.

Tabell 48. 1-04-0113 - Swap R3 Core kit:

Core

Filter Capsule

eller

Tabell 49. 1-04-0182 - Swap R3 refurbished Core kit:

Core Refurbished

Filter Capsule

Demontera Core

1. Slå av strömmen.

231213-Turn_on_power.eps
  2. Stäng av inkommande varmt och kallt vatten.

3. Öppna luckan till Wall Box och lägg luckan och stänkskydden åt sidan.

231208-Open_Hatch_Cabinet.eps
  4. Öppna luckan på Core och frigör filterhållaren.

240312-Open_Core_and_Filter_Hatch.eps
  5. Ta ut Filter Capsule. Använd pluggarna från den nya Core och för över till den gamla enheten. Den större pluggen ska placeras i det övre fästet, och den mindre pluggen i det nedre.

240305-Remove_filter_Insert_plugs.eps
  6. Stäng hållaren och luckan.

231213-Close_filter_hatch_with_plugs.eps
  7. Ta av luftgapsbehållarens stänkskydd och lägg det åt sidan.

210119_Remote_Cabinet_R3_core_air_gap_bracket.eps
  8. Koppla loss duschvattenkopplingen (utgående). Koppla därefter loss vattenkopplingarna för inkommande varmt och kallt vatten. Torka av återstående vatten som rinner ut från rören.

231213_-_Insert_Remove_water_connections.eps
  9. Koppla bort WiFi-antennkabeln.

231213_Cabinet_R3_Remove_wifi_cable.eps

Vid Ethernetinstallation: Skruva av skyddslocket och koppla bort Ethernetkabeln.

231213-Remove_ethernet_cable.eps
  10. Koppla bort spolslangen och cirkuleringsslangen från undersidan av Core.

231208-Disconnect_recirculation_and_flush_hose.eps
  11. Koppla bort Sensor Tank och Control Dial (röd och blå kontakt). Koppla även bort förstärkaren (gul kontakt) vid installation med Orbital Audio.

231208-Disconnect_sensor_tank_and_control_dial_and_audio.eps
  12. Säkerställ att säkerhetsvajern är låst mellan Core och Wall Box.

231213_Basic_Safety_Wire.eps
  13. Skruva loss Core från den översta vibrationsdämparen och luta varsamt fram tills vajern är helt utdragen och håller i Core.

231113_-_Hatch_Cabinet_Loosen_core_top.eps
  14. Säkerställ att strömmen är avstängd. Skruva därefter loss eldosans lock och lägg det åt sidan.

240305_Hatch_Junction_Box.eps
  15. Lossa dragavlastaren. Koppla bort kablarna och dra ut elkaben till Core från eldosan.

240305-Loosen_strain_relief_junction_box.eps
  16. Torka av Core noga. Det är viktigt för att säkerställa ett ordentligt grepp när den lyfts ut.

231213_-_Basic_Dry_core.eps
  17. Koppla bort säkerhetsvajern och lyft ut Core. Lägg den på en säker och stabil plats.

231213-Cabinet_Remove_core.eps

Installera Core

Ta ut den nya enheten från förpackningen och lägg den på en säker och stabil plats. Förpackningen ska användas som returlåda till den gamla enheten. Se till att både lådan och pallen sparas i gott skick. Spara också skuminläggen för att kunna packa ner den gamla enheten på ett stabilt och säkert sätt.

1. För över transportpluggarna från den nya enheten till den gamla.

231211-Transport_plugs.eps
  2. Placera den nya enheten i Wall Box. Core ska klicka hela vägen in i vibrationsdämparen.

231213-Cabinet_Insert_core.eps
  3. Montera fast säkerhetsvajern till Core och behåll den i lutat läge.

231213_Cabinet_Hatch_Safety_Wire-2.eps
  4. Led in den skalade delen av elkabeln i eldosan och spänn dragavlastaren.

240305-Fasten_strain_relief_junction_box.eps
  5. Koppla in kablarna och skruva tillbaka eldosans lock.

240305_Hatch_Junction_Box.eps
  6. Luta tillbaka och skruva fast Core på vibrationsdämparen. Säkerställ att elkabeln placeras bakom varmvattenröret utan hårda svängningar, och se till att den inte kläms bakom Core.

231113_-_Hatch_Cabinet_Fasten_core_top.eps
  7. Öppna filterluckan och sätt i Filter.

210511_1-02-0045_R3_change_filter_3.eps
  8. Koppla på varmt och kallt vatten. Koppla därefter på duschvattenkopplingen.

Observera

Säkerställ att packningarna är i bra skick och inte har några skador.

231213_-_Insert_Remove_water_connections.eps
  9. Anslut Wi-Fi antennkabeln.

231213_Cabinet_R3_Remove_wifi_cable.eps

Vid Ethernetinstallation: Skruva av skyddslocket och anslut Ethernetkabeln.

231213-Connect_ethernet_cable.eps
  10. Applicera armaturfett och anslut cirkuleringsslangen och spolslangen till Core.

Det är viktigt att smörja om instickskopplingen och slangen för att förebygga skador på o-ringen i anslutningen på Core.

231211-Connect_recirculation_and_flush_hose.eps
  11. Skruva av skyddslocken på de röda och blå kommunikationsportarna på Core. Koppla därefter in Control Dial (röd port) och Sensor Tank (blå port).

Vid installation med Audio: Skruva av skyddslocket på den gula kommunikationsporten och koppla in förstärkaren. Kontakterna ska spännas för hand, och kabeln till Control Dial och förstärkaren ska ledas bakom luftgapsbehållaren.

Observera

Säkerställ att ha korrekt linjering mellan kontakt och kommunikationsport. Detta ska göras med särskild uppmärksamhet för att förebygga skador på stiften.

231214-Connect_sensor_tank_control_dial_and_audio.eps
  12. Montera skyddslocken på den utbytta enheten och lägg den i förpackningen.

231214-Add_protection_plugs.eps
  13. Slå på inkommande vatten. Kontrollera och åtgärda eventuella vattenläckage. Slå därefter på strömmen. Det tar ca 1 minut för Core att starta upp.

14. Sätt tillbaka luftgapsbehållarens stänkskydd.

210119_Remote_Cabinet_R3_core_air_gap_bracket.eps
  15. Sätt tillbaka stänkskydden i Wall Box och stäng luckan.

231211-Close_Hatch_Cabinet_and_remove_protection_sheets.eps
  16. Verifiera duschen. Följ den här guiden.

17. Den ersatta Core ska skickas tillbaka till Orbital.

• Säkerställ att pluggar och skyddslock är överförda från den nya till den gamla enheten, enligt instruktionerna.

• Använd pallen, lådan och skuminläggen från den nya enheten, och packa ner Core. Fäst lådan ordentligt på pallen med hjälp av band, tejp eller liknande.

• Anteckna arbetsordernumret på etiketten (om det inte redan finns ett nummer), och kontakta därefter Orbital för att boka upphämtningen.

18. Fyll i och skicka in servicerapporten (som du hittar i serviceförfrågan). Var noga med att ange serienumret för den nya enheten. Serienumret finns på ovansidan av Core.

240916_-_Core_Label_Serial_Number.eps
  19. Återvinn övriga komponenter. 240516-Recycling.eps