Orbital Servicehandbok

2. Sensor Tank & Misc.

Den här instruktionen visar hur man byter Sensor Tank med tillbehör i en Hatch Tiled-installation, där Core är installerad i eller utanför duschområdet. Följ instruktionerna noggrant, och hör av dig om du har frågor - support@orbital-systems.com.

Använd nedan kit för att byta ut Sensor Tank.

Tabell 73. 1-04-0130 - Swap Sensor Tank + Misc. kit - Remote:

Sensor Tank

Sensorkabel

Spolslang

Cirkuleringsslang

Tank tillbehörsdelar

Demontera Sensor Tank

1. Slå av strömmen.

231213-Turn_on_power.eps
  2. Klicka på luckans övre vänstra hörn för att öppna den. Luta sen luckan utåt tills det går att lyfta av den från de nedre fästena. Observera att luckan väger mellan 8-12 kg, beroende på kaklets tjocklek.

Observera

Dörren till Hatch Tiled väger ca 8-12 kg, beroende på hur tjockt kakel som har använts. Var försiktig när du lyfter.

240839-Hatch_Tiled_Service-Remove_hatch.eps
  3. Koppla bort spolslangen och cirkuleringsslangen från undersidan av Core.

231208-Disconnect_recirculation_and_flush_hose.eps
  4. Koppla bort sensorkabeln.

231208-Disconnect_sensor_tank.eps
  5. Lyft bort gallret och Funnel.

231208-Remove_funnel_and_grid.eps
  6. Lås upp Sensor Tank genom att vrida låset 90° moturs.

240305-Unlock_Sensor_Tank.eps
  7. Lyft upp Sensor Tank och koppla bort sensorkabeln genom att låsa upp kontakten. Vrid kontaktens fläns 90° moturs för att låsa upp.

231208-Remove_sensortank_disconnect_sensor_cable.eps
  8. Ta ut fjäderlåset och dra fram sensorhållaren.

231208-Remove_spring_lock_and_sensor_dock.eps
  9. Lossa låsbrickan för att frigöra slangarna.

231208-Remove_clip.eps
  10. Frigör sensorhållaren.

231208-Remove_sensor_dock.eps
  11. Dra ut spolslangen.

231208-Remove_flush_hose.eps
  12. Dra ut cirkuleringsslangen.

Observera

Det är viktigt att cirkuleringsslangen dras ut uppifrån, för att minimera risken att slangkopplingen fastnar i röret.

240912_Hatch_Tiled_Remove_Recirc_Hose.eps
  13. Dra ut sensorkabeln.

231208-Remove_sensor_cable.eps

Installera Sensor Tank

1. Rengör golvarmaturen.

231211_clean_drain.eps
  2. Dra sensorkabeln från Wall Box genom anslutningsröret med den stora kontakten ner mot Sensor Tank. Dra ut kabeln ca 180 mm i golvarmaturen.

231211_sensor_cable_in_drain.eps
  3. Tejpa ihop spolslangen och cirkuleringsslangen vid kopplingarnas ände, spolslang till vänster. Säkerställ att kopplingarna, speciellt o-ringarna, täcks noga med tejp.

231211-Tape_hoses.eps
  4. Dra slangarna genom anslutningsröret, kopplingar ner mot Sensor Tank. Dragfjäder rekommenderas för smidig installation.

240716_Hatch_Tiled_inst_drain_hoses_and_cables_3.eps
  5. Applicera armaturfett och anslut slangarna till sensorhållaren.

210302_SIT_connect_hoses_4.eps
  6. Lås slangarna med hjälp av låsbrickan. Tryck ner brickan tills det klickar till.

210302_SIT_connect_hoses_2_R3.eps
  7. Sätt i hållaren i anslutningsröret och tryck in det hela vägen.

210308_SIT_insert_sensor_lock.eps
  8. Lås sensorhållaren på plats med fjäderlåset. Säkerställ att sensorkabeln inte kläms.

210309_SIT_insert_sensor_lock_spring.eps
  9. Applicera armaturfett på o-ringarna på undersidan av Sensor Tank.

231220-Sensor_tank_oring.eps
  10. Ta bort sensorkabelns skyddslock och anslut till Sensor Tank.

Observera

Säkerställ att ha korrekt linjering mellan spår och tapp i kontakterna vid montering.

210302_SIT_connect_cable.eps
  11. Placera Sensor Tank i golvarmaturen.

Observera

Kanten på Sensor Tank ska vara placerad enda in mot kanten till golvarmaturen. Sensor Tank ska monteras vågrätt och kabeln ska inte klämmas under.

210430_SIT_insert_tank_lock.eps
  12. Lås Sensor Tank på plats genom att vrida låset 90° medurs.

240226-Lock_Sensor_Tank.eps
  13. Placera tillbaka Funnel och gallret.

Notera

Funnel ska placeras med hålet till vänster. Om Funnel placeras med hålet åt höger kan inte vattnet recirkuleras.

240305-Insert_funnel_and_grid.eps
  14. Anslut sensorkabeln till kommunikationsporten på Core (blå port). Kontakten ska spännas för hand.

Observera

Säkerställ att ha korrekt linjering mellan kontakt och kommunikationsport. Detta ska göras med särskild uppmärksamhet för att förebygga skador på stiften.

231211-Connect_sensor_tank_to_core.eps
  15. Klipp cirkuleringsslangen och spolslangen enligt nedan mått från väggskåpets gummigenomföring, eller från anslutningsröret vid en installation med Basic, beroende på hur installationen ser ut.

240716_Hatch_Tiled_Cut_Flush_and_Resirc_hose.eps
  16. Applicera armaturfett på den separata slangkopplingen, tryck hela vägen in i cirkuleringsslangen och spänn fast med slangklämman.

210507_Install_shower_Unit_Recirc_hose_barbed_nozzle.eps
  17. Applicera armaturfett och anslut cirkuleringsslangen och spolslangen till Core.

231211-Connect_recirculation_and_flush_hose.eps
  18. Placera luckan på fästena i Wall Box och luta den inåt för att stänga. Klicka in det övre vänstra hörnet för att låsa luckan på plats.

240716-Hatch_Tiled_Close_Hatch.eps
  19. Slå på strömmen.

231213-Turn_on_power.eps
  20. Validera Sensor Tank-bytet genom att starta duschen och ställa in temperaturen till 28°C. Duschen ska börja återvinna och visa en uppräkning på Control Dial inom 5 minuter utan ökad ljudnivå.

231120_instruction_-_start_and_stop_adjust_temperature.eps
  21. Stäng av duschen.

231211_stop.eps
  22. Fyll i och skicka in servicerapporten (som du hittar i serviceförfrågan).

23. Återvinn de delar och komponenter som inte ska återanvändas. 240516-Recycling.eps