Planera din installation

Checklista för Installationskrav

Vänligen granska och bekräfta följande installationskrav. Dessa är avgörande för korrekt installation och funktion av duschsystemet.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare förtydliganden om installationskraven är du välkommen att kontakta oss på Orbital.

Obs!

Om du planerar en installation i USA, vänligen se installationskraven som finns här.

Tabell 1. Anslutningsmöjligheter
  • Internetanslutning: Lösenordsskyddad WiFi (2,4 GHz / 5 GHz) eller Ethernet

Tabell 2. Elförsörjning
  • Jordfelsbrytare: En brytare per Core

• Strömförsörjning: Enfas, 230VAC / 50 Hz / 16A

• Nätkabel: Minst 2,5 mm² (klassad för 16 A-krets)

Tabell 3. VVS / Vatten
  • Anslutningar för inkommande vattenförsörjning: Separat varmt och kallt

• Inkommande kallvattentemperatur: 4-25°C

• Inkommande varmvattentemperatur: 50-65°C

• Max arbetstryck kranvatten: PN10

• Inkommande vattentryck: 2-10 bar

• Vattentillförselflöde: 9 liter/minut per inlopp varmt och kallt

• Vattenhårdhet: 3°dH-14°dH, eller 53-250mg CaCO₃/liter

• Vatten Järnhalt: <0,3 mg/liter

Tabell 4. Kakel
  • Kakeltjocklek i duschzon: Max 10 mm

Tabell 5. Placering av Core (duschenhet)
  • Avstånd från centrum på linjeavloppet: Max tre meter

• Vertikal placering: Högsta placering under huvuddusch, lägst 10 cm från golv

• Antal böjar på rör: Max tre

• Placeras i en varm miljö

Tabell 6. Lösningar för utmaningar med elförsörjning, vattentryck och hårdhet

Strömförsörjning: För otillräcklig effekt tillhandahåller Orbital lastbalansering för att jämnt fördela elektriska belastningar, vilket förhindrar överbelastning.

Lågt vattentryck: En tryckstegspump rekommenderas för att effektivt öka vattentrycket i systemet.

Vattenhårdhet: För att motverka hög vattenhårdhet hjälper användningen av en vattenavhärdare till att minska mineraluppbyggnaden och förbättra systemets effektivitet.